Velg en side

Til havs

Boka Til Havs handler om sjøferdsel og handel i Nord-Norge fra jektefart og nessekonger via byvekst og dampskipsfart, entreprenører og næringsutvikling, fiskeri og ishavsfangst, shipping og offshore til havbruk og polarberedskap.

Boka Til havs

Nord-Norsk sjøfartshistorie samlet mellom to permer

Maritimt Forum Nord står bak utgivelsen av boka «Til Havs! – Om sjøfart og kystnæringer i Nord-Norge». Boka er skrevet av Dag Bakka jr., forfatter og journalist som står bak flere utgivelser med maritim aktivitet som tema. I denne boka har han trukket på mange kilder, både kjente og ukjente.

 Maritimt Forum Nord har ønsket å sette den maritime næringen i Nord-Norge inn i sammenheng med landsdelens utvikling. Alle kjenner til jektefarten og væreierne, til Richard With og Hurtigruten, men det er ellers en ganske underkommunisert historie, sier Tor Husjord. – Og det er synd, for det er en rik og spennende fortelling om skippere, sjøfolk og gründere som på forskjellige måter har utnyttet havet både som levevei og ferdselsvei. For nordlendingene har havet tatt, på den verste måte en kan tenke seg – og også gitt gavmild overflod, fortsetter han.

 

Historien om fisket på kysten og i norske havområder er i mindre grad berørt, men fiskeriene figurerer sterkt som økonomisk drivkraft, og har vært en forutsetning for landsdelens utvikling.

 

Vi har også forsøkt å belyse hvordan sjøfarten i nord skiller seg fra landet ellers og mener og se at nordnorsk sjøfart har bygd på sine egne forutsetninger; slik den også vil gjøre i fremtiden, forteller Tor Husjord.

Boken «Til havs» er noe av det beste jeg har sett i denne kategorien!!

Har bladd gjennom nå og det er virkelig en perle på mange måter; lettlest, spennende, meget informativt, utrolig godt illustrert/gode bildet og kart. Rett og slett et imponerende stykke arbeid!

Oliver Berdal

Sjef, Kystvakten

Skaff deg boken i dag!

 ISBN 978-82-91258-34-8
368 sider, format 215×285, rikt illustrert

Boken kan også bestilles pr e-post til hege.sjafjell@maritimt-forum.no. Betaling vil foregå over Vipps. Husk å skrive leveringsadresse og antall bøker som ønskes, betalingsinformasjonen får du sammen med ordrebekreftelsen.

Boka Til havs